Neurológiai szakrendelés a Kertvárosi Orvosi Centrumban

2022. novemberétől Dr. Lovas Gábor neurolóus szakorvos megkezdi rendelését a Kertvárosi Orvosi Centrumban

A neurológia az orvostudományon belül az idegrendszer rendellenességeivel foglalkozó szakirány. Az összes olyan kórkép diagnosztizálásával, gyógyításával és kezelésével foglalkozik, amelyet a központi idegrendszer (agy és a gerincvelő) vagy a perifériás idegrendszer (idegfonatok és idegszálak) megbetegedései okoznak.

Leggyakrabban stroke, szédülékenység, fejfájás, epilepszia, Parkinson-kór,  Alzheimer-kór, sclerosis multiplex, valamint olyan fájdalom syndromák, mint a derékfájás vagy az alagút syndromák miatt szükséges neurológus segítségét igényelni.

Ha végtaggyengeséget, zsibbadásos panaszokat, szédülést, visszatérő, kínzó fejfájást, remegést, látótérkiesést tapasztal, érdemes neurológus fordulnia.

A neurológiai szakvizsgálat mellett rendelőnkben lehetőség van CT vagy MRI felvételek klinikai tünetekkel együtt történő megbeszélésére, illetve a nyaki nagyerek ultrahangos vizsgálatára (carotis ultrahang-vizsgálat) is. Ez utóbbi a szív-érrendszeri betegségek illetve a cukorbetegség esetében is gyakorlatilag kötelező, hiszen fontos, a hosszú távú prognózissal összefüggő rejtett eltéréseket fedhet fel.

Műtétre váró carotis-szűkületes beteg esetében nagy tapasztalattal rendelkező neurológus kollégánk elvégzi az ultrahang-, illetve CTA-vizsgálat eredményeinek összehasonlítását, és javaslatot ad a műtéti agyi érkatasztrófa kockázatának minimalizálására.

Neurológiai rendelésre akár telefonon akár az alábbi űrlap segítségével egyeztethet időpontot. Kollégánk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

    Melyik rendelésre szeretne időpontot foglalni?:


    vagy küldjön e-mailt az info@kertvarosi.hu címre.