Dr. Bacher-Takács Tímea

Rendelési idő: hétfő 12:00 – 18:00 és szerda 8:00 – 15:00

1999-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Gastroenterológiai Osztályán és a Központi Honvéd Kórház infektológiai profilú belgyógyászati osztályán dolgoztam. 2005-ben tettem belgyógyász, majd 2015-ben gasztroenterológiai szakvizsgát kiválóan megfelelt minősítéssel.

2005. óta a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetben dolgozom belgyógyászati-diabetológiai szakrendelésen, 2018. októberéig a gasztroenterológiai szakrendelésen is.

Belgyógyászati és gasztroenterológiai rendelésemen célom a betegségek komplex megközelítése a diagnosztikában, a szövődmények szűrésében és a terápia megválasztásában. Fő profilom a hypertonia (magasvérnyomás betegség), diabetológia (cukorbetegség), vérzsír eltérések, hasi fájdalom és emelkedett májenzim értékek okának felderítése, kezelése, a panaszoknak megfelelő vizsgálati terv felállítása, megszervezése. Gasztroenterológusként kiemelkedően fontosnak tartom a gyomor-bélrendszeri daganatok szűrővizsgálatának a lakosság körében történő propagálását. Gasztroenterológiai rendelésemen erre külön hangsúlyt fektetek.

Munkám során lehetőségem nyílt az ultrahang vizsgálat technikájának elsajátítására. Tanáraim a magyarországi ultrahang vizsgálatok meghonosításában élenjáró Prof. Dr. Szebeni Ágnes és Dr. Szilvás Ágnes, a Szt. János Kórház Gasztroenterológiai Ambulanciájának vezetője voltak.

Jelenleg a Kertvárosi Orvosi Centrum mellett a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet belgyógyászati részlegén, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Gasztroenterológai Ambumlanciájának endoscopos és ultrahang laborjában dolgozom.

Előadásokat tartottam a Magyar Gastroenterológiai Társaság Nagygyűlésén, a Honvédség Orvosi Tudományos Tanácsának tudományos ülésén, valamint számos kórházi továbbképző tanfolyamon és betegek részére szervezett előadásokon. Tudományos konferenciák rendszeres résztvevője vagyok.