Neurológia

A neurológia az orvostudományon belül az idegrendszer (vagyis  az agy és a gerincvelő), illetve a perifériás idegrendszer (idegfonatok és idegszálak) megbetegedéseivel foglalkozik.

Leggyakrabban stroke, szédülékenység, fejfájás, epilepszia, Parkinson-kór,  Alzheimer-kór, sclerosis multiplex, valamint olyan fájdalom syndromák, mint a derékfájás vagy az alagút syndromák miatt szükséges neurológus segítségét igényelni. Persze a paletta ennél sokkal bővebb.

Az esetek többségében háziorvos irányít ilyen vizsgálatra – főleg, ha bénulással, zsibbadással, tisztázatlan vagy nehezen kezelhető fájdalom panaszával vagy valamilyen végtagremegéssel, mozgászavarral fordulunk hozzá.

Rendelőnkben a neurológiai szakvizsgálatot nagy tapasztalatú kollégánk végzi.

A neurológiai szakvizsgálat mellett lehetőség van CT vagy MRI felvételek klinikai tünetekkel együtt történő megbeszélésére illetve a nyaki nagyerek ultrahangos vizsgálatára (carotis ultrahang-vizsgálat). Ez utóbbi a szív-érrendszeri betegségek illetve a cukorbetegség esetében is gyakorlatilag kötelező, hiszen fontos, a hosszú távú prognózissal összefüggő rejtett eltéréseket fedhet fel.

Neurológiai rendelésre akár telefonon akár az alábbi űrlap segítségével egyeztethet időpontot.

Neurológiai szakrendelésünk árairól ITT tájékozódhat.

Orvosunk:

Dr. Lovas Gábor

Az alábbi űrlap segítségével kezdeményezheti időpont egyeztetését erre a rendelésre. Kollégánk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

    Melyik rendelésre szeretne időpontot foglalni?:


    vagy küldjön e-mailt az info@kertvarosi.hu címre.