Semmiképp ne halogassa: daganatszűrések a Kertvárosi Orvosi Centrumban

A rákmegelőző állapotok és a korai stádiumban felfedezett daganatok legnagyobb része gyógyítható. Ehhez nem kell mást tennie, mint időben orvoshoz fordulnia. Szigetszentmiklós legújabb, kitűnően felszerelt magánrendelőjében kényelmesen elvégeztetheti az alábbi vizsgálatokat.

A rákszűrések minden évben több ezer életet mentenek meg. Az, hogy elmegyünk-e egy szűrésre, a saját döntésünk. A rák kialakulását előrevetítő rákmegelőző állapotok korai felfedezésével akár el is kerülhetjük a súlyos betegségek kialakulását. Ezeket az árulkodó jeleket az erre specializált orvosi vizsgálatokon, a szűréseken tudják hatékonyan felismerni.

A Kertvárosi Orvosi Centrum magánrendelőiben az alábbi szűréseket tudja elvégeztetni olcsón, barátságos, hozzáértő szakemberek segítségével. Ne feledje: a kialakult betegség kezelése nem csak fizikailag és pszichológiailag megterhelő, de jóval költségesebb is, mint ha komolyan vesszük a rendszeres szűréseket.

Urológia: prosztatadaganat-szűrések

Hazánkban a prosztata daganatos megbetegedése a férfiak körében a harmadik leggyakoribb daganatféleség. Minden évben másfélezer ember halálát okozza ez a daganattípus.

A betegség negyven év felett már előfordulhat. Éppen ezért az ötven év feletti férfiak számára minden évben ajánlott elvégezni ezt a szűrést. Amennyiben a családban több prosztatadaganatos megbetegedést is tapasztaltak, úgy ajánlott a szűrést akár korábban is elkezdeni.

Bőrgyógyászat: bőrdaganatok szűrése

A bőrdaganatot olyan károsodott bőrsejtek okozzák, amelyeknél a sérülést a szervezet nem tudta kijavítani. A leggyakrabban a napozás, vagy bizonyos barnító eljárások károsíthatják a sejtek örökítőanyagát, a DNS-t. Ezek a károsodott sejtek aztán olyan mutációkat, genetikai elváltozásokat indítanak el, amelyek a bőrsejtek gyors szaporodásához, és így rosszindulatú daganatok kialakulásához vezetnek.

Mivel az utóbbi években fiatalabb korosztályokban is megjelent ez a daganatféleség, bármely korosztályban érdemes elvégezni a szűrést. 

Kifejezetten ajánlott a szűrés akkor,

  • ha önnek világos a bőre, vagy
  • ha a bőrén negyven-ötvennél több anyajegy található, vagy
  • ha az anyajegyek megjelenésre különbözőnek tűnnek, vagy
  • ha volt már korábban bőrdaganata, vagy
  • ha a bőrelváltozás a bőr felszínéről előemelkedik.

Gasztroenterológiai magánrendelő: vastagbéldaganat-szűrés

A vastagbéldaganat Magyarországon a második leggyakoribb daganatféleség. Ezt a komoly betegséget egy minimális kellemetlenséggel járó szűréssel lehet korán kimutatni.  

A szűrés 45 év felett mindenkinek ajánlott.

A rákmegelőző, jóindulatú polipot a legtöbb esetben endoszkóposan, ritkábban műtéttel gyógyítják. A korai stádiumban felismert daganat jó eséllyel gyógyítható.

A gasztroenterológusok szűrésre kolonoszkópiát javasolnak, mert ezzel a vizsgálattal a lapos polipok is felismerhetők, eltávolíthatók, a korai daganatok is biztonsággal diagnosztizálhatók, továbbá szükség esetén szövettani mintavételre is van lehetőség.

Nőgyógyászati magánrendelés: méhnyakrák-szűrés

A méhnyakrák a nők körében a második leggyakoribb daganatféleség Magyarországon. Leginkább a 30 és 60 év közötti korosztály érintett, azonban az utóbbi időben egyre több a 30 év alatt érintett páciens. 

Éppen ezért a méhnyakrák szűrését 18 éves életkortól illetve a nemi élet megkezdésének időpontjától évente javasolt elvégeztetni minden nőnek.