Dr. Csuha Péter

Rendelési idő: kedd 16:00 – 19:00 és csütörtök 16:00 – 19:00

2008-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi szakán. Azóta a Bajcsy-Zsilinszky Kórház III. Belgyógyászati Osztályán dolgozom, 2016-óta szakorvosként. Már egyetemi éveim alatt is az endokrinológia részterület érdekelt, az általános belgyógyászati ellátás mellett jelenlegi munkahelyem profilja is ez. 2018 januárja óta szakrendelek is.

Általános belgyógyászati ellátás mellett – az endokrinologián belül hosszabb távon a diabeteses és pajzsmirigy betegek gondozásával kívánok foglalkozni hosszabb távon. A második szakvizsgaként megszerezhető endokrinologiai szakorvosképzésbe a közeljövőben tervezek belépni.

Úgy gondolom, hogy a belgyógyászat az egyik legkomplexebb orvosi szakma. Munkánk során nem csak konkrét betegségeket kezelünk. A belgyógyásznak feladata az általános állapot felmérése, a családi kórtörténet felvétele, az egyéni kockázati tényezők szűrésére, a megelőzés is. A fentiek alapján optimalizált gyógyszeres kezelés mellett adott esetben része a munkánknak az életmód/étrendi tanácsadás is.

Ma már tudjuk, hogy a cukorbetegség és a szív-érrendszeri megbetegedések kéz-a kézben járnak. A késői szövődmények kialakulása nagy terhet ró mind a betegre, mind az egészségügyre. Munkám során mindig törekszem arra, hogy a beteg igényeinek, lehetőségeinek leginkább megfelelő, ugyanakkor korszerű terápia kerüljön beállításra. Fontosnak tartom a várható szövődmények rendszeres szűrését, a már kialakult szövődmények kezelését is. A belgyógyász-beteg kapcsolat sok esetben nem egyszeri találkozást jelent. A vizitek alkalmával igyekszem megteremteni a feltételeit egy bizalmas, nyugodt légkörű, hosszútávú kapcsolatnak.