Dr. Voloncs Bernadett

Rendelési idő: minden szerda 16:00-20:00 és péntek (páratlan heteken) 16:00-20:00

1999-ben szerzett diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2005-ben belgyógyász, 2008-ban kardiológai szakvizsgát, majd 2017-ben felnőtt transztorakális echokardiográfia licencvizsgát tett.

Szakmai gyakorlatot szerzett a Pittsburgh-i Egyetemen, a németországi Isaar-ban, és Münchenben a Deutsches Herzzentrumban. Tagja a Magyar Kardiológusok Társaságának, a European Society of Cardiology-nak, és a European Society of Echocardiography-nak.

A non-invazív kardiológiai vizsgálatok mindegyikét műveli, a mellkasi fájdalom, nehézlégzés, ritmuszavarok, billentyűbetegségek, magasvérnyomás kivizsgálása és kezelése tartozik a fő tevékenységei közé. Kórházi munkája során részt vesz az intenzív osztályos ellátást igénylő súlyos szívbetegek ellátásában és az akut szívinfarktusos betegek kezelésében is.

Érdeklődési területéhez tartoznak a szívultrahang-vizsgálatok (terheléses és nyelőcsövön keresztül végzett ú.n. transoesophagealis vizsgálatokat is végez), amely témában hazai és külföldi kongresszuson is tartott már előadást.

Mivel a szív-érrendszeri betegségek a vezető halálokok a daganatos betegségek mellett, kiemelten fontosnak tartja a megelőzést, a rizikóállapot felmérését, szűrővizsgálatok végzését.