Helicobacter pylori kimutatása C-14 urea kilégzési teszttel

A Helicobacter pylori a legelterjedtebb kórokozó az emberi gyomor-bél traktusban. Magyarország felnőtt lakosságának a 20–30 éves korosztályban 45–50%-a, az 50–60 éves korosztályban 65–70%-a fertőzött a kórokozóval.  A baktérium a gyomor nyálkahártyáját borító nyákrétegben él, és a nyálkahártyában okoz gyulladást.

A Helicobacter pylori kóroki tényezőként játszik szerepet az atrófiás gyomorgyulladás, a gyomor- és nyombélfekély, a MALT-lymphoma, valamint a gyomorrák kialakulásában. A fertőzöttek 25%-ánál jelentkezik élete során fekélybetegség. Természetesen nem minden baktériumhordozó szervezetében alakul ki súlyosabb megbetegedés. Ezek kialakulásában genetikai tényezők, környezeti hatások is szerepet játszanak.

A rendelőnkben elérhető vizsgálat, a C-14 urea kilégzési teszt (UBT) biztonságos, fájdalom nélküli, egyszerű, mintegy 30 percet vesz igénybe.

Tudnivalók a vizsgálattal kapcsolatban:

  • A vizsgálat előtt 4 órával enni, inni, fogat mosni és dohányozni nem szabad.

  • Antibiotikum szedését követően a vizsgálat csak 4 hét eltelte után végezhető.

  • A teszt elvégzése előtt 7 napon keresztül nem alkalmazható savcsökkentő gyógyszer (H2-blokkoló, Protonpumpa-gátló), és bizmut tartalmú készítmények sem szedhetők.

A vizsgálatot az Izinta Kft-vel együttműködésben végezzük. A leletezést az Izinta Kft. szakorvosa végzi.A C-14 urea kilégzési teszt áráról ITT tájékozódhat.

Az alábbi űrlap segítségével kezdeményezheti vizsgálati időpont egyeztetését. Kollégánk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

    Melyik rendelésre szeretne időpontot foglalni?:


    vagy küldjön e-mailt az info@kertvarosi.hu címre.