9 tünet, amelyek a pajzsmirigy betegségére utalhatnak

A pajzsmirigy betegsége népbetegség, minden korosztályt érinthet gyermekkortól időskorig. Tünetei alapján azonban nem könnyű felismerni. Jó tudni, mik azok a jelek, melyekből arra következtethet, érdemes felkeresni a magánrendelőt, mert pajzsmirigyproblémái lehetnek!

A pajzsmirigy a légcső és a gége előtt elhelyezkedő hormontermelő szerv. A pajzsmirigy hormon a szervezet egyensúlyának fenntartásában játszik komoly szerepet. Amennyiben a pajzsmirigy a szükségesnél kevesebb hormont termel, hypothyreosisról, azaz alulműködésről, amennyiben többet termel, akkor hyperthyreosisról, azaz túlműködésről beszélünk.

A pajzsmirigybetegség tünetei szerteágazók, így annak megállapítása, hogy valóban ilyen betegségről van szó, csak szakorvosi vizsgálattal lehetséges. A betegség érinthet fiatalt és időset egyaránt. A betegség gyakran kapcsolódhat terhességhez is. A szülést követően a nők 10-17 százalékánál alakul ki pajzsmirigygyulladás, de meddőség, vetélés hátterében is meghúzódhat pajzsmirigybetegség.

A pajzsmirigybetegség jellemző tünetei közé tartoznak – mások mellett – az alábbiak:

 • Rossz közérzet

 • Fáradékonyság

 • Indokolatlan testsúlygyarapodás vagy fogyás

 • Szívritmuszavarok

 • Emésztési problémák

 • Hajhullás

 • Menstruációs zavarok

 • Pániktünetek, szorongás, depresszió

 • Hidegintolerancia

Ha e tünetek valamelyikét észleli magán, érdemes elgondolkodni a vizsgálatok szükségességéről.

A Kertvárosi Orvosi Centrumban gyorsan, várólista nélkül kaphat vizsgálati időpontot. A nálunk megszokott maximális odafigyeléssel, kényelmes körülmények között várjuk Önt.

Dr. Csuha Péter belgyógyász szakorvos jelentős kórházi tapasztalattal a háta mögött várja azon pácienseket, akik már diagnosztizált, de nem gondozott pajzsmirigybetegek és azokat is, akik panaszaik, tüneteik alapján kivizsgálásra jelentkeznek. Munkáját a legmodernebb diagnosztikai eszközök és laborháttér segíti.

  Melyik rendelésre szeretne időpontot foglalni?:


  vagy küldjön e-mailt az info@kertvarosi.hu címre.


  Az időpont-egyeztetés kezdeményezésével hozzájárulok a fenti adataim e célból való kezeléséhez.

  A diagnosztizálásban laborvizsgálat, ultrahangvizsgálat, szcintigráfia, illetve bizonyos esetekben vékonytű biopszia segít. Az idejében felismert probléma az esetek nagy részében gyógyszeresen hatékonyan orvosolható.

  Kertvárosi Orvosi Centrum

  A 2019 januárjában, Szigetszentmiklóson megnyílt modern és kitűnően felszerelt magánegészségügyi központ szakterületek széles választékával várja az érdeklődőket. A barátságos hangulatú orvosi centrum célja, hogy tapasztalt, kiemelkedő tudású orvosok és kimondottan betegközpontú ellátás segítségével nyújtson alternatívát a környező települések lakosai számára.

  A Kertvárosi Orvosi Centrum számos szakterületen várja már ma is betegeit, az ellátási területeket pedig az igényekhez igazodva folyamatosan bővítik. A jelenleg elérhető szakterületekről ezen az oldalon olvashat bővebben,