Miért fontos még télen felkeresni a bőrgyógyászt?

Nehogy megvárja a nyarat a komolyabb bőrgyógyászati beavatkozásokkal, vizsgálatokkal. Számos problémát nem tanácsos a melegebb időben orvosolni.

Nem jó, ha csak a nyári meleg előtt néhány héttel jut az eszünkbe, hogy valamit meg kellene beszélnünk a bőrgyógyászunkkal. Egy sor problémával kimondottan ősszel-télen fontos felkeresni az orvost!

A bőrnövedékek eltávolítása – történjen  akár lézerrel, akár diatermiával vagy sebészi kimetszéssel – hegképződéssel jár.  A heg gyógyulása határozza meg, hogy az eltávolítás után milyen nyoma marad a beavatkozásnak, tehát ez esztétikai szempontból nagyon fontos folyamat.

A nyári hónapokban, illetve 25 ℃ feletti hőmérséklet esetén a beavatkozást nem, illetve vagy csak kivételesen indokolt esetekben végezzük el, mivel ilyenkor a sebgyógyulás a bőr fokozott verejtékezése miatt lassabb, nagyobb az esélye a beavatkozás során keletkező seb felülfertőződésének, illetve az erőteljes napsugárzás következtében hegelszíneződés (pigmentálódás) léphet fel.

Mindezek miatt érdemes a beavatkozásokat az év kevésbé meleg és napsütéses időszakára, tehát az őszi, téli, kora tavaszi hónapokra időzíteni.

A lézeres módszerrel eltávolítható elváltozásokról és a beavatkozás menetéről ITT olvashat részletesen.

A beavatkozásokra itt tud bejelentkezni:

    Melyik rendelésre szeretne időpontot foglalni?:


    vagy küldjön e-mailt az info@kertvarosi.hu címre.


    Az időpont-egyeztetés kezdeményezésével hozzájárulok a fenti adataim e célból való kezeléséhez.