Új típusú bőrgyógyászati kezelések

frakcionált szén-dioxid-lézeres terápia

Már elérhetők rendelőnkben a legfontosabb szén-dioxid-lézeres bőrgyógyászati kezelések, a lézeres bőrnövedék-eltávolítás és a lézeres bőrfiatalító kezelés.

A frakcionált szén-dioxid-lézeres terápia

A lézerfény fizikai természetéből adódóan a lézer rendkívül precízen „adagolja” a leadott energiát, vagyis nagyon pontos munkára képes. Emellett a lézerfény a beavatkozás során elzárja a kisebb ereket is, vagyis a lézersebészeti alkalmazás során sok esetben egyáltalán nincs, vagy csak minimális vérzés tapasztalható. Ezen felül rendkívül finoman, gyakorlatilag hőkárosodási zóna nélkül elvékonyíthatunk vele szöveteket, vagy akár teljesen el is párologtathatjuk azokat.

Új szén-dioxid-lézeres berendezésünk (CO2-lézer) révén rendelőnkben immár számos ambuláns lézeres bőrgyógyászati beavatkozás is elérhető.

Bőrnövedék-eltávolítás lézerrel

A szén-dioxid-lézeres kezelés során bőrbetegségét szén-dioxid-lézer (CO2-lézer) által létrehozott hőhatással kezeljük. A kezelés lényegét a hőhatás okozta roncsolás (égetés) alkotja.

A rendelőnkben használt készülék a hosszabb hullámhosszú lézerek közé tartozik, ezáltal elsősorban a testünkben található vízben abszorbeálódik, az általa okozott nagyobb hőhatást legjobban a fertőzött vagy éppen vérzékeny szövetek eltávolításában használhatjuk ki.

A szén-dioxid-lézeres kezeléssel eltávolítható leggyakoribb jóindulatú elváltozások:

 • Angioma (érdaganat)
 • Vírusos szemölcsök
 • Nemiszervi szemölcsök (condylomák, HPV-szemölcsök)
 • Xanthelasma (szem körüli sárga plakkok)
 • Syringoma
 • Solaris keratosis (napsugárzás által okozott hámló gyulladt foltok)
 • Faggyúmirigy-„túlburjánzás” (naevus sebaceus senilis)
 • Mélyebb bőrrétegek átstrukturálása

A kezelésről részletesen ITT tájékozódhat.

Bőrfiatalító kezelés

A lézerek gyakorlati alkalmazása során igazolódott, hogy a szén-dioxid-lézer (CO2-lézer) nagyon eredményes a bőrfiatalításban. A lézer hullámai mélyen behatolnak a hámréteg alá, a bőr szerkezeti rétegébe, összehúzva és új kollagénszintézisre serkentve azt. Ezzel a módszerrel teljesen át lehet építeni a bőr struktúráját, megújul a hám, csökken a kisebb ráncok mélysége és halványabbá válnak a hegek. Ezt az eljárást kb. 10–15 éve használják sikerrel az esztétikai bőrgyógyászatban.

A kezelés hatására a kezelt területen a lehámlást követően rögtön látható, szinte új rózsaszínes bőr képződik (felületmegújítás), továbbá a lézer által okozott mikrosérülések beindítják a kollagénszintézist, amely 1–2 hónapos terápia után a kisebb ráncok tartósan kisimulnak. 

A kezelésről részletesen ITT tájékozódhat.

A kezelésekre csak bőrgyógyászati vizsgálat alapján kerül sor.

Szigetszentmiklósi magánrendelőnkben a megszokott szakértelemmel és betegközpontúsággal várjuk Önt is.

  Melyik rendelésre szeretne időpontot foglalni?:


  vagy küldjön e-mailt az info@kertvarosi.hu címre.


  Az időpont-egyeztetés kezdeményezésével hozzájárulok a fenti adataim e célból való kezeléséhez.